» Åsikt om sociala medier

Det var en tjej som gästbloggade på Alicia Starnight's blogg idag/igår och hon heter Capuince Papalous och hon hade en väldigt bra skriveri och det var riktigt intressant att läsa!
Såhär lyder hennes text.
"Hejsan alla Allis läsare!
Jag heter Capucine Papapoulos och bloggar på http://starstablecapucine.blogspot.se/
Jag har haft lite svårt att bestämma mig för vad jag ska skriva om, men nu har jag bestämt mig. Det jag tänker skriva om är en sak som jag ofta tänker på när jag är ute på olika sociala medier. Människors brist på respekt. När det gäller SSO så ser jag t.e.x väldigt ofta på instagram när någon har lagt ut en fin redigering att minst hälften av alla kommentarer är kommentarer som "fin, kan du göra en redigering åt mig?" eller "kan man få en redigering kanske?"
 
Det kanske inte är så allvarligt, men tänk på det. Personen har redan blivit frågad massor med gånger. Personen har inte all tid i världen och vill först och främst redigera åt sig själv. Om man ser det på ett annat sätt. En känd artist som skriver sina egna låtar har släppt en ny superbra låt. Artisten vi pratar om är din idol. Du ser din idol, och framför denna en jättelång kö. Alla i kön frågar om din idol kan skriva en låt till dem. Var och en av dem får gå därifrån besvikna när din idol bedrövat säger nej.
Skulle du då ställa dig i kön och tynga ner din idol ännu mer?
Jag tycker att detta tyder på brist på respekt. Vill man ha en redigering kan man göra den själv. 
 
En annan sak jag upptäcker t.e.x när jag kollar på Star Stable's facebook är hur folk kommenterar deras bilder. Eller snarare hur folk kommenterar kommentarerna på deras bilder. En kommentar på engelska har fått en massa kommentarer. "True" "I totally agree" o.s.v är sånt som kommenteras. Plötsligt kommer det en kommentar på svenska. Låt oss säga att den engelska kommentaren handlade om en ras som personen vill ha in i SSO, med i kommentaren finns en bild på rasen. I den svenska kommentaren står det "söt häst". Det är kanske inget farligt, inget att bry sig om. Men jag tycker det är väldigt onödigt. Om kommentaren är på engelska och allt annat är på engelska, hur kan man då tro att de andra är svenskar?  Återigen ser vi det på ett annat sätt. Du skriver en kommentar på svenska. En kommentar som du hoppas ska få många likes. Någon person kommenterar "bra", men din kommentar får inte mycket uppmärksamhet. Plötsligt kommenterar någon "שלום". Skulle inte du bli irriterad?
 
Du som läser kanske inte tycker att detta är något att brusa upp över, men då kan du få tycka det. Om du inte tycker det så tackar jag dig ödmjukast för att du läst. 
Kom ihåg: Visa respekt mot alla, så kommer alla visa respekt tillbaka.
Hejdå! :)" 

 Intressant va? Jag gillar hennes åsikt om det hela! T.ex om jag gör en redigering som jag gillar väldigt mycket och känner för att lägga upp här eller på instagram. Då får jag poff en kommentar, kan du redigera en bild till mig mig eller mig? Jag tycker visserligen att det är kul att redigera till andra då det inte händer så ofta att jag får tillfället för att jag inte håller mina redigeringstips igång. Men när det väl händer är det jättekul!

Jag hoppas verkligen att ni tog er tid att läsa detta för detta är något som alla borde få reda på! Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo